“Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen kleurenpalet maar

de opbouw van de mens bestaat uit dezelfde niveau’s “

 

Je kan bij mij terecht voor begeleiding waarin ik enerzijds kijk naar jou als individu, omdat jij uniek bent! Anderzijds houd ik de de algemene opbouw van de mens als lijn aan. Die opbouw bestaat bij iedereen uit dezelfde niveau’s. In mijn coaching maak ik gebruik van deze schijnbare paradox.

Jij als individu hebt kwaliteiten die tot uitdrukking mogen komen en jou uniek maken, jouw unieke kleurenpalet. Daarnaast is jouw opbouw hetzelfde als die van je buurvrouw, collega of partner. Een voorbeeld hiervan is, dat jij als kwaliteit hebt dat je goed kan organiseren, punctueel bent of goed in teams kan werken. Dit zijn jouw unieke kleuren die je tot je beschikking hebt. Maar jouw opbouw als mens bestaat op hoofdlijn uit dezelfde niveau’s, namelijk het lichaam, het denken, de emoties en de zeven hoofdenergiecentra. Achter deze niveau’s bevindt zich je ware wezen, of ook wel de ziel genoemd.

In het huidige leven hechten we veel waarde aan het denken, onze gevoelens en het lichaam waardoor jouw ware kern onderbelicht blijft. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze in overeenstemming met hun ziel leven? Of zich dagelijks bewust zijn van de vreugde van het hart? Je herkent vast dat dit overschaduwd wordt door de vele gedachtes die onophoudelijk langs komen of dat je op gaat in emoties zoals boosheid, twijfel of angst die je ervan weerhouden die stappen te nemen die werkelijk goed zijn voor jou of je ziel. En wie kent het niet dat pijn of ongemak in ons lichaam de kleur van je dag bepalen?

In mijn begeleiding gaat het erom hoe we deze gebieden en niveau’s in dusdanige overeenstemming krijgen zodat je zielskwaliteiten meer naar voren kunnen komen. 

Aanbod Individuele begeleiding


Bij Burn-out & Stress 

 

Ervaar je veel spanning of stress? Of heb je een burn-out of loop je hier tegenaan? Wil jij hier mee aan de slag?

 

Uitleg Burn-out & Stress programma: In dit 10-weken programma gaan we er vanuit dat een burn-out een mooie kans is, een kans om dingen anders te doen.  Enerzijds richt het programma zich op herstel van het lichaam en daarnaast op het vergroten van het lichaamsbewustzijn zodat je signalen van het lichaam gaat herkennen en hier adequater op kan reageren. En de burn-out heb je niet gekregen van de een op andere dag. Gun jezelf de tijd en aandacht om hier mee aan de slag te gaan!

 

 

 

 Yoga Coaching

 

 

Loop je helemaal vast? Lichamelijk, emotioneel of geestelijk? Of heb je een burn-out en veel last van spanning en stress? Als je behoefte hebt aan ontspanning en stressreductie, als je wil leren om je binnenwereld te leren kennen en de aandacht hierop te richten in plaats van je constant te laten leiden door de buitenwereld. Om jouw lichaam, gevoelens en denken in harmonie te brengen. Zodat jij weer in het leven kan gaan staan, leven zoals het is bedoeld.

 

Uitleg Yoga Coaching 

Voor veel mensen in het westen is yoga iets wat met lichaamshoudingen te maken heeft. Bij Yoga Coaching gaan we wat stapjes verder. We kijken naar de verschillende delen van ons wezen: ons lichaam, onze gevoelens/emoties en ons denkvermogen. Al deze drie aspecten van het menselijk wezen komen in de Yoga coaching aanbod om harmonie en ontspanning te brengen van deze verschillende delen. Zowel in het dagelijks leven als tijdens het werk. Daarom beoefenen we bij Yoga coaching niet alleen lichaamsoefeningen, maar ook adem- en ontspanningsoefeningen en meditatie. Dit wordt ingebed in gesprekken zodat ook de mentale kant verbonden kan worden met de oefeningen.

 

Familie Opstelling individueel

 

Als je behoefte hebt om inzicht te krijgen in patronen die jouw dagelijkse leven beïnvloeden. Als je knelpunten wilt proberen weg te nemen die in je leven spelen. Als je effectiever gedrag wilt gaan vertonen in de praktijk los van patronen maar vanuit de juiste plek, jouw plek.

 

Uitleg Individuele (familie)opstelling

Een opstelling is een onderdeel van systemisch werken. Dit is ooit geïntroduceerd door Bert Hellinger. Een opstelling kan een verhelderend inzicht geven over patronen die steeds weer terugkomen en van invloed zijn op je dagelijkse leven. Door het opstellen van iemands systeem van herkomst worden bepaalde relaties tussen familie- en gezinsleden blootgelegd. Dit om knelpunten tussen familieleden te herkennen. Als deze knelpunten, dansel verstrikkingen herkend zijn, kan men proberen deze weg te nemen. Resultaat is dat er een interne meetlat wordt aangepast waardoor de coachee in het hier en nu effectiever gedrag kan laten zien zonder verstrikkingen vanuit zijn familie/gezinssysteem. Middels een 1-op-1 opstelling gaan we met het bord of vloerankers aan de slag.