“MENSEN KENNIS LATEN MAKEN MET DE MAGIE VAN YOGA GEEFT IMMENSE VREUGDE. HOE MOOI IS HET, ALS MENSEN MET DE OP DE YOGAMAT OPGEDANE ERVARING, TOT INZICHTEN KOMEN EN DIT IN HUN LEVEN BUITEN DE YOGAMAT DOOR LATEN DRUPPELEN”

Ik ben Mishja, een enthousiaste yogalerares met een groot hart voor mensen. Door mijn eigen ervaringen in het leven ben ik persoonlijk gegroeid met daarin de Integrale Yoga als basis. 

Mijn verhaal

Al vanaf jonge leeftijd ben ik op uiteenlopende en verschillende manieren bezig geweest met zingeving. Met vragen zoals wat is de zin van alles in dit leven en er kwam het besef dat er meer is dan alleen onze fysieke wereld. Dit alles naast mijn reguliere baan in het bedrijfsleven, waar ik uiteindelijk 15 jaar ervaring in heb opgebouwd.

In mijn vrije tijd volgde ik lezingen, bezocht bijeenkomsten, volgde workshops, ontving en gaf inwijdingen, behaalde certificaten en diploma’s van allerlei aard. Maar de honger bleef en het was altijd of alles wat ik tot me nam, de honger niet kon stillen omdat het niet de juiste voeding was.

Tot ik voor het eerst kennis maakte met yoga tijdens een burn-out. Ik was eind twintig, afgebrand door werk, de dagelijkse beslommeringen, de verplichtingen. Alles waarbij ik vooral een druk van buitenaf voelde om te voldoen aan de verwachtingen en de plaatjes van de geldende norm, om daarmee in het stramien te passen . Yoga gaf me nieuwe energie, inzicht in mezelf en mijn natuur. Maar bovenal, rust in het hoofd. 

Na een aantal jaar zelf actief yoga gevolgd te hebben, kreeg ik de kans om les te gaan geven in het yogacentrum in ’s-Hertogenbosch waar ik op dat moment lessen volgde. Het volgen van de opleiding Integrale Yoga in Rotterdam was voor mij het belangrijkste omslagpunt in mijn leven. Vanaf het moment dat ik daar over de drempel kwam, heeft de Integrale Yoga mij niet meer losgelaten. 

Direct na het volgen van de beginnersopleiding, volgde ik de opleiding voor gevorderden en diverse specialisatieopleidingen zoals meditatie, zwangerschaps- en kinderyoga. Maar de honger naar kennis van yoga werd groter en om aan deze aspiratie gehoor te geven ging ik de Meesteropleidingen volgen die gericht zijn op Yogische kennis en ervaringen. 

Yoga en meditatie zijn een nu een onlosmakelijk deel van mijn dag en mijn leven. In mijn persoonlijke leven heb ik diverse malen de vele voordelen van yoga ervaren en hoe dit mij als menszijnde heeft veranderd, geleerd heeft om te dragen en om om te gaan met wat het leven voor je in petto heeft. Het heeft me geleerd om hulp te vragen, als je zelf even door de bomen het bos niet meer zit. Dit bijvoorbeeld na het overlijden van ons zoontje Yaron bij 23 weken zwangerschap.

Alle drie mijn zwangerschappen heb ik als intensief ervaren, alledrie op hun eigen manier maar zeker zonder “roze wolk”. De zwangerschappen zijn nu een bron van ervaring die ik inzet bij de zwangerschapsyoga. Deze ervaring inzetten geeft enorme vreugde en blijdschap om zwangere dames in een bijzondere tijd te begeleiden en ze voor te bereiden op de bevalling, bewust en vol vertrouwen in zichzelf en in hun lichaam.

Mijn missie

Vanuit het lesgeven en mijn yogapad ontstond de wens om meer voor mensen te betekenen, om het bewustzijn in de wereld te verhogen door mensen te ondersteunen op hun levenspad. De stap naar coaching diende zich hierin op een natuurlijke wijze aan en de magie van yoga zag ik terug in het systemisch werk en opstellingen.

Mijn ervaring in het bedrijfsleven komt enerzijds van pas in het contact met mensen uit het bedrijfsleven en in mijn bedrijfsyoga. Het is een voordeel om de taal van het bedrijfsleven te spreken.

Met yoga, coaching en mijn behandelingen wordt de wereld mooier, omdat jij mooi bent, gewoon omdat je bestaat!

 

Namasté, 

Mishja