Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’. Het is een diepe ontspanningstechniek voor lichaam en geest. Deze techniek is eenvoudig en zeer effectief en sluit daarmee goed aan bij de Integrale Yoga.

Het is een techniek voor een diepe ontspanning: fysiek, mentaal en emotioneel, waarin het zelfhelende en zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal kan werken. Hierdoor kunnen lichamelijk en geestelijk blokkades opgeheven worden.

Terwijl het lichaam in slaaptoestand is, blijft het innerlijk bewustzijn helder wakker. Dat leidt ertoe dat je tijdens de oefening lichamelijke en geestelijke spanningen los kunt laten en blokkades kunt doorbreken.

De effecten van deze bijzondere techniek zijn o.a.:

* Slaap inhalen: werkt ontspannend en activerend tegelijk, * Slaapgedrag: beter in- en doorslapen, minder dromen, * Concentratie en gezondheid verbetert, Innerlijke rust en stress verlagend, * Verandering in gedrag en karakter vanwege de Sankalpa (innerlijk uitspreken van een voornemen), * Sympathische zenuwstelsel komt tot rust voor fysieke ontspanning * Intuïtie en onderscheidingsvermogen groeit.

1 uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap. Maar het beste is om deze techniek zelf te ondergaan en te zien wat het met jou doet.

Praktische info

De les is voor iedereen die maar wil, dat kunnen leerlingen zijn maar ook mensen die (nog) geen leerling zijn.

De les vindt plaats in de yogaruimte in Oosterbeek en de kosten bedragen €15,00. Je kan ook een credit van je strippenkaart gebruiken.  Deze les valt buiten het reguliere abonnement.

Je mag je warm en comfortabel aankleden.

Tijdstip is van 20.00u tot 21.30u. Reserveer je plekje via info@shivayoga.nl.

Data Yoga Nidra 2020

19 januari

16 februari

15 maart

19 april

17 mei

14 juni

13 september

18 oktober

15 november

13 december

Koop hier je ticket!