Bedrijfsyoga

 

Zijn uw werknemers lichamelijk en geestelijk gezond? Dan plukt uw bedrijf daar de vruchten van.

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een andere, duurzame manier om de vitaliteit van uw werknemers te verhogen? Of om op concrete wijze invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid? Of om bij uw medewerkers een goede balans te creëren tussen werk en privé? Of gewoon te investeren in het belangrijkste kapitaal van uw organisatie?

Bedrijfsyoga kan hier een grote bijdrage in leveren!


Wat kan yoga voor uw bedrijf betekenen?

Door toenemende prikkels ervaren de meeste mensen steeds meer druk of stress. We hechten belang aan ons werk, carrière  het gezin, de partner en in onze vrije uren besteden we tijd aan het beoefenen van onze meest uiteenlopende hobby's. Het combineren van al deze zaken kan druk of stress geven. Hoe kunnen we de druk die we voelen of al onze gedachtes, gepieker of emoties in goede banen leiden? Hoe vinden we rust en ontspanning met al die prikkels als televisie, computer en mobiel? Hoe vinden we een rustpunt in onszelf?

Yoga kan hier een belangrijke rol in spelen, op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak. Yoga betekent in balans zijn. Daarnaast kan yoga van grote betekenis zijn in verbetering van de algehele vitaliteit en kunnen lichamelijke klachten of beperkingen verbeteren, afnemen of zelfs verdwijnen.

 

Inhoud lessen Bedrijfsyoga

In wekelijkse lessen gaan we met uw werknemers aan de slag om meer bewustwording te krijgen van lichaam, adem en geest. Door middel van lichaamshoudingen, waarbij de adem centraal staat, leren we werknemers het evenwicht van lichaam, adem en denken te herstellen en te handhaven. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en kunnen naar wens worden aangepast op het lichaam of de beperkingen hiervan.

We besteden aandacht aan observatie om de grenzen van het lichaam te herkennen en te leren respecteren.

Een ander belangrijk aspect wat binnen de lessen zal worden behandeld is de werking van de energiecentra in ons lichaam en de werking van aandacht.

De aandacht van het merendeel van de mensen is mentaal gericht (in het denken) waardoor de basis in het onderlijf onvoldoende benut wordt. Met de aandacht en adem in het onderlijf is er balans en vormt dit een stevige basis om mee te bewegen vanuit kracht. Met ingesproken oefeningen worden de medewerkers naar de basis in hun onderlijf gebracht om het verschil te ervaren.

De yogalessen geven uw medewerkers een eerste kennismaking met yoga en wat yoga voor hen kan betekenen.

 

Werking van Bedrijfsyoga

Uw werknemers leren te ontspannen en creatief om te gaan met stress en spanningen, daarnaast verbetert de conditie en wordt het lichaam versoepeld. Al deze facetten dragen bij om nieuwe energie te ervaren, zelfvertrouwen op te bouwen en bewust te worden van je lichaam en geest.