Yoga Nidra

 

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’. Het is een diepe ontspanningstechniek voor lichaam en geest. Deze techniek is eenvoudig en zeer effectief en sluit daarmee goed aan bij de Integrale Yoga.

Het is een techniek voor een diepe ontspanning: fysiek, mentaal en emotioneel, waarin het zelfhelende en zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal kan werken. Hierdoor kunnen lichamelijk en geestelijk blokkades opgeheven worden.

Terwijl het lichaam in slaaptoestand is, blijft het innerlijk bewustzijn helder wakker. Dat leidt ertoe dat je tijdens de oefening lichamelijke en geestelijke spanningen los kunt laten en blokkades kunt doorbreken.

De effecten van deze bijzondere techniek zijn o.a.:

* Slaap inhalen: werkt ontspannend en activerend tegelijk, * Slaapgedrag: beter in- en doorslapen, minder dromen, * Concentratie en gezondheid verbetert, Innerlijke rust en stress verlagend, * Verandering in gedrag en karakter vanwege de Sankalpa (innerlijk uitspreken van een voornemen), * Sympathische zenuwstelsel komt tot rust voor fysieke ontspanning * Intuïtie en onderscheidingsvermogen groeit.

1 uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap. Maar het beste is om deze techniek zelf te ondergaan en te zien wat het met jou doet.

 


Data Yoga Nidra Najaar 2020

Vrijdag 11 september

Vrijdag 2 oktober 

Vrijdag 7 november

Vrijdag 4 december