Zwangerschapsyoga

 

Zwangerschapsyoga geven is zo bijzonder. Bijzonder om (aanstaande) moeders bewust te maken van de adem, het lichaam en zichzelf te leren ontspannen. In de lessen neem ik je mee de ontspanning in, ontspanning in je hoofd en je lichaam, breng ik mijn eigen ervaring mee en deel deze met je. Ik bereid je goed voor op de bevalling, leer je ademhalingstechnieken naast dat we diverse onderwerpen bespreken die bij de zwangerschap, de bevalling en erna langs zullen komen.

En bovenal geef je jezelf een moment rust, rust voor jezelf en je kindje.

 

Zwangerschapsyoga heeft tot doel jou als (aanstaande) moeder fysiek en geestelijk op de geboorte van je kind voor te bereiden en je te leren de uiterlijke en innerlijke processen die zich tijdens en na de zwangerschapsperiode afspelen, bewust te worden en beter te doorgronden.

Tijdens deze yoga zal door middel van specifieke oefeningen het lichaam worden voorbereid op de bevalling.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, speciaal aangepast aan de zwangerschapsperiode.
Ook staan er lichte meditaties op het programma om in contact te komen met de stilte in jezelf. De ongeboren baby is heel ontvankelijk voor de lichamelijke en geestelijke toestand van vooral de moeder en ook van de vader. Door deze yoga leer je je hiervan bewust te zijn en deze te beïnvloeden. Voor het kind wordt een basis gelegd voor een harmonieuze ontwikkeling, die zal doorwerken in het verdere leven.

Wanneer kan je deelnemen of beginnen?

Er kan op elk moment van de zwangerschap aan de lessen worden deelgenomen.
Hoe eerder je komt, des te beter kan je je geestelijk en lichamelijk voorbereiden.
Gebruikelijk starten zwangeren tussen de 20e en 25e week van de zwangerschap, maar eerder of later kan natuurlijk ook.

En de vader?

Het is mogelijk om naast de reguliere zwangerschapsessen met de aanstaande vader een partnerles te volgen. Dit houdt in gezamenlijk oefeningen doen die belangrijk zijn voor en tijdens de bevalling. Tijdens de instructieles wordt uitgelegd wat de rol kan zijn van de aanstaande vader voor en tijdens de bevalling.
Deze les is aan te raden. Er kan een afspraak voor worden gemaakt buiten de gewone lestijden om. De kosten voor een partnerles bedragen € 35,- per paar. Dit is inclusief een syllabus met alle (ademhalings-)oefeningen.

Lees ervaringen van cursisten over mijn lessen zwangerschapsyoga.

 

Wat levert het volgen van zwangerschapsyoga bij mij jou op?

*  Meer kunnen vertrouwen op de wijsheid van het lichaam en in jezelf.

*  Je leert je de signalen van je lichaam beter kennen, steeds subtieler, zodat je op deze signalen kan in spelen tijdens je zwangerschap en bij de bevalling.

*  In de les behandelen we onderwerpen die spelen in de zwangerschap, bij de bevalling en in de kraamtijd, bijvoorbeeld geboorteplan, waar bevallen?, kraamweek etc. Hierin ontvang je tips en worden eigen ervaringen gedeeld.

* De lessen zijn een moment van ontspanning voor de aanstaande moeder en  het kind.

* Je leert welke ademhalingstechnieken je kan toepassen in welke fase van de bevalling

* Het is mogelijk om een partnerles te volgen waarin ook de partner leert hoe hij jou het beste kan ondersteunen en een rol kan spelen tijdens de bevalling (incl hand-out)

* Het is mogelijk om een hand-out aan te schaffen met de (ademhalings)oefeningen